Adressen
Accountreferenties op het netwerk van TRON worden gegeven door een sleutelpaar, dat bestaat uit een priv├ęsleutel en een publieke sleutel, waarbij het laatste wordt afgeleid van het eerste via een algoritme. De publieke sleutel wordt meestal gebruikt voor codering van sessiesleutels, handtekeningverificatie en codering van gegevens die kunnen worden gedecodeerd met een bijbehorende priv├ęsleutel.

Vergoeding
Blok beloningen worden naar een subaccount gestuurd. SR's kunnen hun beloning op Tronscan claimen.

API
API wordt voornamelijk gebruikt voor de ontwikkeling van clientterminals. Met API-ondersteuning kan het token uitgifteplatform door ontwikkelaars zelf worden ontworpen.

Applicatielaag
Ontwikkelaars kunnen interfaces gebruiken voor de realisatie van diverse DApps en aangepaste portemonnees.

Token
In de documenten van TRON is de asset hetzelfde als het token.

Token uitgave
Het uitgeven van een token aan het TRON-protocol kan worden gedaan door iedereen die ten minste 1024 TRX in zijn account heeft.

Balans TRX
Een TRX-account toont de balans van TRX en andere tokens en hun equivalent in USD.

Bandbreedte
Om ervoor te zorgen dat het netwerk soepel blijft werken, staat het TRON-netwerk alleen toe dat elk account een beperkt aantal transacties start. Om vaker transacties aan te gaan, zijn bandbreedte punten nodig. Net als TRON Power (TP) kunnen bandbreedte punten worden verkregen door TRX vast te zetten. Transacties worden in byte arrays in het netwerk verzonden en opgeslagen. Bandbreedte punten verbruikt in een transactie is gelijk aan de grootte van de byte array. De verhouding van "bandbreedte punten in een account / bandbreedte capaciteit van het netwerk van TRON" is gelijk aan de verhouding van "vastgezet saldo in een account / vastgezet saldo op het gehele netwerk".

Blok
Blokken bevatten de digitale records van uw transacties. Een compleet blok bestaat uit het magische nummer, blokgrootte, blokheader, transactieteller en transacties.

Blokheader
Een blokheader is onderdeel van een blok. Het bevat de hash van het vorige blok, de Merkle root, het tijdstempel, de moeilijkheidsgraad en de nonce.

CDN
CDN is een afkorting voor Content Delivery Network. Het belangrijkste doel van CDN's is om een snellere en stabielere overdracht te bereiken door inhoud aan eindgebruikers via de dichtstbijzijnde (geografische) server voor hun locatie aan te bieden.

Cold Wallet
Cold wallet, ook wel offline wallet genoemd, houdt de priv├ę-sleutel volledig gescheiden van elk netwerk. Koude portemonnees worden meestal ge├»nstalleerd op "koude" apparaten (computers of mobiele telefoons die offline blijven) om de beveiliging van de priv├ęsleutel van TRX te waarborgen. Priv├ęsleutels worden uit de buurt van het netwerk gehouden door QR-codes te gebruiken voor betaling.

Consensus
Het consensusmechanisme verifieert en bevestigt transacties zeer snel door te stemmen via speciale nodes. Als verschillende ongeïnteresseerde nodes consensus over een transactie kunnen bereiken, kunnen we afleiden dat het hele netwerk ook consensus kan bereiken.

Kernlaag
Slimme overeenkomst, accountbeheermodule en consensusmodule zijn drie modules van de kernlaag. Het is de visie van TRON om zijn functies te baseren op een gestapelde virtuele machine en geoptimaliseerde instructieset.

DApp
Gedecentraliseerde toepassing, service die werkt zonder een centrale vertrouwde partij. Een applicatie die directe interactie / afspraken / communicatie tussen eindgebruikers en / of middelen zonder tussenpersoon mogelijk maakt.

Vastzetten
Als u een bepaalde hoeveelheid TRX vast zet, ontvangt u als gebruiker Tron Power om te stemmen en bandbreedte punten voor transacties en slimme overeenkomsten. Het aantal bandbreedtepunten is gelijk aan de hoeveelheid TRX bevroren * bevroren duur (dagen). Bevroren TRX kan niet worden verhandeld of worden gebruikt voor overdracht.

Vastgezet saldo
Niet vastgezette TRX komt opnieuw in omloop en kan worden verhandeld.

Google Protobuf
Onafhankelijk van een taal neutraal, platform neutraal mechanisme, is ProtoBuf een flexibel en effici├źnt middel voor datastructurering dat kan worden gebruikt voor communicatieprotocollen en gegevensopslag. Het is sneller, eenvoudiger en compacter. U kunt uw eigen datastructuur van ProtoBuf aanpassen en een ProtoBuf-compiler gebruiken om broncode te genereren in standaard programmeertalen zoals C++, Java en Python om eenvoudig tussen het object en de code te converteren.

GRPC
GRPC is een taal neutraal, platform neutraal open-source RPC-systeem, waarmee apps aan de clientzijde rechtstreeks een andere app kunnen aanroepen op een ander apparaat zoals een lokaal apparaat. Het vergemakkelijkt de creatie van DApps en gedecentraliseerde diensten. Net als veel andere RPC-systemen, is gPRC gebaseerd op de volgende concepten: een service defini├źren en een manier aanwijzen die de parameters en het retourneertype omvat, zodat deze op afstand kan worden opgeroepen; een dergelijke interface op de server implementeren en een gRPC-server uitvoeren om het einde van clients aan te roepen; installeer een stub aan de clientzijde om extern aanroepen toe te staan.

Hot Wallet
Hot wallet, ook wel online wallet genoemd, maakt het mogelijk dat de priv├ęsleutel van de gebruiker tijdens het online gebruik wordt gebruikt, waardoor deze kwetsbaar kan zijn voor potenti├źle kwetsbaarheden of onderschepping door kwaadwillende.

JDK
JDK is de Java SDK die wordt gebruikt voor Java-toepassingen op mobiele apparaten en ingesloten systemen. Het is de kern van de Java-ontwikkeling, bestaande uit de Java-toepassingsomgeving (JVM + Java klassenbibliotheek) en Java hulpmiddelen.

KhaosDB
TRON heeft een KhaosDB in het geheugen van de volledige node die alle nieuwe vorkkettingen kan opslaan die binnen een bepaalde periode zijn gegenereerd en ondersteunt getuigen om hun eigen actieve ketting snel in een nieuwe hoofdketen te veranderen.

Level DB
Level DB wordt aanvankelijk aangenomen met als primair doel om te voldoen aan de eisen van snelle R/W en snelle ontwikkeling. Na het lanceren van het hoofdnet, zal TRON zijn database upgraden naar een volledig aangepast systeem dat is afgestemd op zijn eigen behoeften.

Priv├ę Testnet
Priv├ę testnet: de ontwikkelaars configureren hun ID en server-IP volgens het implementatie configuratiebestand van TRON om deel te nemen aan het testen. Alleen snel inzetbare ontwikkelaars krijgen toegang.

Openbaar Testnet
Openbaar testnet: het is vergelijkbaar met het mainnet van TRON dat op 31 mei werd gelanceerd, dat iedereen kan bezoeken en gebruiken.

RPC
Een remote procedure call, kortweg RPC, is een technologie die een computerprogramma op ├ę├ęn bepaalde computer toestaat om code uit te voeren op een andere machine zonder dat de programmeur de code expliciet hiervoor geschreven heeft.

Schaalbaarheid
Schaalbaarheid is een kenmerk van het TRON-protocol. Het is de mogelijkheid van een systeem, netwerk of proces om een groeiende hoeveelheid werk aan te kunnen, of het potentieel om te worden vergroot om die groei op te vangen.

Opslaglaag
Het technische team van TRON heeft een uniek gedistribueerd opslagprotocol ontworpen dat bestaat uit blokopslag en statusopslag. Het begrip grafische database werd geïntroduceerd in het ontwerp van de opslaglaag om beter tegemoet te komen aan de behoefte van variable gegevensopslag in de echte wereld.

Sun
Sun, afgekort als S, is de kleinste eenheid van TRX.

Supervertegenwoordiger
De 27 supervertegenwoordigers zijn de boekhouders van het TRON-netwerk. Ze zijn verantwoordelijk voor de verificatie en verpakking van alle transactiegegevens die op het netwerk worden uitgezonden, vergelijkbaar met getuigenissen in DPOS-systemen. Informatie van de SR's wordt gepost op het TRON-netwerk voor openbare toegang. De meest handige manier om de lijst met SR's en hun informatie te bekijken, is door de Blockchain verkenner van TRON te gebruiken.

Doorvoer
Hoge doorvoer is een kenmerk van het TRON mainnet. Het is ook bekend als TPS, namelijk de maximale transactiecapaciteit in een seconde.

Tijdstempel
De geschatte duur van bloktijd wordt geregistreerd als Unix tijdstempel, het aantal milliseconden dat is verstreken sinds 00:00:00 UTC (1 januari 1970).

TKC
Token configuratie.

Token
In de documenten van TRON is de asset hetzelfde als het token.

Transactie
Transactie verwijst naar het proces van overdracht van tokens tussen verschillende accounts.

Transactie uitzending
Transactie informatie wordt geverifieerd door nodes en uitgezonden in het blockchain-netwerk.

TRON Power
TRON Power (TP) kan worden verkregen door het vastzetten van de balans. Alle gebruikers in het netwerk van TRON hebben het recht om te stemmen op supervertegenwoordigers die zij goedkeuren. Om te stemmen, is TP nodig, waarvan de hoeveelheid wordt bepaald door de hoeveelheid vastgezette tokens. Berekening van TP: 1 vastgezet TRX is gelijk aan 1 TP. Wanneer gebruikers alle vastgezette tegoeden ontgrendelen, verliezen ze ook hun TP's, waardoor hun stemmen voor de huidige stemronde ongeldig worden. Om ongeldige stemmen te voorkomen, kunnen gebruikers hun saldo opnieuw aanvullen.

TVM (TRON Virtual Machine)
TRON Virtual Machine (TVM), is lichtgewicht, Turing complete virtuele machine die is ontwikkeld voor het ecosysteem van Tron, gericht op het bieden van een op maat gemaakt blockchain systeem aan miljoenen wereldwijde ontwikkelaars, dat effici├źnt, handig, stabiel en veilig is en schaalbaar.

Referentie: https://github.com/tronprotocol/Documentation/blob/master/English_Documentation/Glossary.md