Om een contact in uw TronWallet-app toe te voegen, tikt u eerst op het derde pictogram van links op uw navigatietabblad (die eruit ziet als een adresboek) om naar ADRESBOEK te gaan. Daar vindt u twee tabbladen: CONTACTEN en ACCOUNTS. Uw tabblad Contacten zou al actief moeten zijn. Daar, als dit een nieuwe portemonnee is, ziet u een leeg contactenscherm. Tik op de zwevende knop onderaan die zegt VOEG CONTACT TOE. Hiermee gaat u naar het contactformulier waar u wordt gevraagd om een naam op te geven, evenals het adres van de contactpersoon. Nadat u een naam heeft gekozen, moet u het adres invoeren. Hier heeft u 3 keuzes. U kunt het adres typen, op de knop Scannen tikken (het pictogram uiterst rechts) of u kunt een adres plakken dat al op uw klembord staat. Als u wilt zoeken naar een adres dat u wilt plakken, tikt u op de knop met twee verticale pijlen die tegenover elkaar staan op de navigatiebalk om naar het scherm MIJN TRANSACTIES te gaan.

Tik in het scherm MIJN TRANSACTIES op de overdrachtstransactie waarvoor u het adres wilt en een modaal wordt geopend met de volgende opties: CONTACT TOEVOEGEN en ADRES KOPIËREN. Door op Contact toevoegen te tikken, wordt u automatisch omgeleid naar het contactformulier voor contact met het adres dat al is ingevuld, maar om de knop Plakken aan te tonen, tikt u op ADRES KOPIËREN en gaat u terug naar het scherm ADRESBOEK. Het formulier wordt nog steeds weergegeven en de naam is al ingevuld. Tik vervolgens op het klembord pictogram om het adres te plakken en ga verder door op de knop TOEVOEGEN te tikken. U zou nu uw contactpersoon moeten zien op het tabblad CONTACTPERSONEN in uw ADRESBOEK.