Om uw gezichtsherkenning of vingerafdruk herkenning te activeren of te de-activeren, tikt u eerst op het meest rechtse pictogram op je navigatietabblad om naar Instellingen te gaan. Daar tikt u op Activeer Biometry en u wordt gevraagd om gezichtsherkenning of vingerafdrukherkenning te doen. Nadat u dit gedaan heeft, voert u uw wachtwoord in van uw Tronwallet portemonnee. Hierna dient u weer gezichtsherkenning of vingerafdrukherkenning te doen. Zodra u dit gedaan heeft, verschuift de switch waardoor deze van grijs naar geel gaat van kleur.

Gezichtsherkenning of vingerafdrukherkenning is nu geactiveerd. Voor het de-activeren van deze functie doet u bovenstaande stappen weer opnieuw.