Op uw Accounts scherm (de pagina die u na het starten van de app ziet), direct onder uw account overzicht, staat een rij met navigatieknoppen. Tik op de knop VERZENDEN om naar het verzendscherm te gaan. U wordt gevraagd om het type token, het adres van de persoon aan wie u tokens wilt overdragen, de hoeveelheid die u wilt verzenden en optioneel een beschrijving.

U kunt beginnen met het selecteren van een token. Vervolgens kunt u het adres invullen (label "naar") door een eerder gekopieerd adres te typen, te plakken of op de knop QRCode te tikken om naar een scherm te worden geleid waarin u iemands adrescode kunt scannen. Ten slotte is er een formulier beschikbaar waarmee u de hoeveelheid kunt opgeven die u wilt verzenden. Nadat u de gegevens heeft verzonden, wordt u naar een scherm geleid waar u de transactie kunt bekijken die u wilt uitvoeren voordat u verder gaat. Zodra u zeker weet dat de informatie correct is, tikt u op de knop VERZENDEN, bevestigt u de transactie door op de knop "TRANSACTIE VERZENDEN" te tikken en uw pincode te verifiëren. U wordt uiteindelijk geleid naar het transactiescherm, waar u al uw transacties kunt volgen binnen TronWallet. Als uw transactie onbevestigd wordt weergegeven, betekent dit dat deze wordt gesynchroniseerd met het netwerk van Tronscan en dat deze binnenkort wordt bevestigd.