Op uw Accounts-scherm (de pagina die u na het starten van de app ziet), direct onder uw accountkaarten, staat er een rij met navigatieknoppen. Tik op de knop BETALEN om naar het scanscherm te gaan. Het enige wat u hoeft te doen is de camera van uw apparaat boven de QR-Code van het apparaat van de ontvanger te plaatsen en TronWallet zorgt voor de rest. U wordt gevraagd om uw pincode in te voeren. Vervolgens wordt u met de juiste pincode naar een successcherm geleid, dat aangeeft dat uw betaling is geslaagd.